Una delegació de periodistes d'Alemanya visita el sector nàutic de Balears

18/09/2009, 11:37

Aquestes jornades ha estat organitzades conjuntament per la conselleria de Medi Ambient i la Conselleria de Turisme i ha contat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Mallorca i les principals associacions nàutiques de Balears.

Durant 3 dies aquests periodistes, que representen a les principals entitats de premsa especialitzada de nàutica d'Alemanya, han pogut conèixer la realitat portuària i del sector nàutic de les nostres illes.

S'han realitzat visites a diverses instal·lacions portuàries, al Parc de Cabrera. I també, han pogut conèixer activitats i esports que en matèria de nàutica es poden realitzar a Balears.

Així mateix es va celebrar una trobada entre el sector nàutic de balears i la delegació alemanya. A l'acte van assistir Manuel Patiño, Vicepresident de Ports IB de la Conselleria de Medi Ambient; Carlos del Salvador, Director General de Ordenació Turística de la Conselleria de Turisme; Martin Muth, Director de la fira Hanseboot d'Hamburg; Tomeu Bestard, President Federació Nàutica dels Illes Balears (FENIB); Margarita Dahlberg, Presidenta Associació d'empreses Nàutiques de Balears (AENB); Miguel Suñer, President Associació Clubs Nàutics de Balears (ACNB); Rafael Palmer, Associació Clubs Nàutics de Balears (ACNB); Diego Colón de Carvajal, Associació Espanyola de Grans Iots (AEGY); Joan Mas, Federació Balear d'activitats Subacuaticas i Santiago Fiol, President Federació de Vela Balear. 
La conselleria de Medi Ambient, a través de Ports IB, està realitzant un gran esforç per a ajudar en el desenvolupament de la nàutica de Balears per amb un creixement sostenible de places d'amarratge amb actuacions totalemnt respectuoses amb l'entorn, reforçant la qualitat dels serveis per als usuaris i augmentant la seguretat a tots els ports. L'objectiu és ser el referent del desenvolupament portuari en el  mediterrani i ser una eina que ajudi a un sector clau com és el turisme nàutic.

Les illes Balears conten amb 65 ports esportius i una oferta d'amarratge que supera les 20.000 places. En 2008 ens varen visitar un total de 324.522 turistes nàutics (+2,8% respecte a 2007). Aquests resultats van generar uns ingressos de més de 537 milions d'euros (+5,5% respecte a 2007).

Aquestes dades donen una idea de la gran importància que té la nàutica per a les illes Balears i per això la Conselleria de Medi Ambient, a través de Ports IB, i la Conselleria de Turisme, a través de Ibatur, han reforçat el seu compromís de col·laboració i de promoció. Les illes Balears participaran com Regió d'Honor convidada durant les 50ª edició del Saló Nàutic d'Hamburg que se celebrarà entre els dies 24 d'octubre i 1 de novembre de 2009.