Juliol 09. Ports de les Illes Balears, inverteix 182.000 euros per millorar el port de cala Figuera

14/07/2009, 02:00

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, acompanyat pel vicepresident executiu de Ports de les Illes Balears, Manuel Patiño, ha visitat les millores realitzades a les instal·lacions portuàries de cala Figuera.

Concretament, la Conselleria de medi ambient, a través de l'empresa pública Ports de les illes Balears,  ha reformat la primera planta de l’edifici portuari per a ús d’oficina i local polivalent -amb la corresponent dotació de mobiliari-, ha reforçat el moll per tal d’impedir el seu moviment i millorar la dotació de serveis, i ha adequat el magatzem per a la recepció de residus perillosos.

 

 

Pel que fa a l’edifici portuari, s’han condicionat i moblat les seves dependències d’oficina amb un pressupost de 118.000 euros. El reforçament del moll compta amb un pressupost de 57.569 euros. Aquest projecte ha necessitat la realització de treballs submarins i la seva finalització definitiva, a la part superficial del moll, es produirà passat l’estiu. El reforçament del moll impedirà el seu moviment i permetrà millorar la dotació de serveis. Finalment, l’adequació del magatzem portuari per a la recepció de residus perillosos generats per embarcacions disposa d’un pressupost de 6.894 euros i permet adaptar el port de cala Figuera al compliment de les normatives en aquesta matèria. 

A nivell general, durant els mesos que portam de 2009, Ports de les Illes Balears ha invertit uns 3 milions d’euros en obres de millora de les instal·lacions portuàries de gestió directa: cala Figuera, Port d’Andratx, Port de Sóller, cala Rajada, Port de Pollença, Porto Cristo, cala Bona, Colònia de Sant Jordi, Portocolom, Portopetro, Fornells, Ciutadella i Sant Antoni de Portmany.  

Els objectius principals de les reformes als espais portuaris de Ports de les Illes Balears són els següents: guanyar espais per amarrar, augmentar la seguretat, dotació de nous serveis, oferir una estètica cuidada i moderna del ports, i afrontar la temporada estiuenca amb garanties d’èxit.