Juliol 09. Inauguració de la reforma de l'edifici portuari del Port de la Colònia de Sant Jordi

06/07/2009, 02:00

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt ha anunciat que els ports autonòmics han rebut, durant el que portam d’enguany, una inversió total de 3 milions d’euros en obres de millora de les seves instal•lacions

La Conselleria de Medi Ambient, a través de l’empresa pública Ports de les Illes Balears, inverteix actualment 208.000 euros en millores en el port de la Colònia de Sant Jordi

La Conselleria de Medi Ambient, a través de l’empresa pública Ports de les Illes Balears, inverteix actualment 208.000 euros en millores en el port de la Colònia de Sant Jordi. Avui s’ha realitzat un acte d’inauguració d’aquestes instal•lacions portuàries presidit per el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt; el vicepresident de Ports, Manuel Patiño i el batle de ses Salines, Sebastià Burguera. Durant aquest acte el conseller Grimalt ha anunciat que en els ports autonòmics de Mallorca s’ha invertit 3 milions d’euros en millores durant el 2009.

La Conselleria de Medi Ambient, a través de l’empresa pública Ports de les Illes Balears, ha reformat l’edifici portuari de la Colònia de Sant Jordi (municipi de ses Salines) i ha reparat un tram de la tarima del moll del mateix port.

 

Imatges de l'acte d'inauguració de les noves dependències del Port de la Colònia de Sant Jordi a càrrec del conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt

 

Pel que fa a l’edifici portuari, s’han condicionat les seves dependències (oficines, serveis) amb un pressupost de 167.000 euros i s’ha arreglat la seva teulada amb un pressupost de 19.000 euros. A la teulada, on hi havien aparegut goteres, s’han retirat les teules velles, s’ha instal•lat un nou aïllament tèrmic impermeabilitzat i s’ha col•locat un nou cobriment de teules. Pel que fa a la reparació d’un tram de la tarima del moll, que s’està executant actualment amb un pressupost de 22.000 euros, es detectà el seu mal estat, amb enfonsaments del nivell, taulons clavats de manera deficient i peces rompudes. Tot plegat suposa un risc de caigudes, per la qual cosa s’han desmuntat completament els 380 metres quadrats de la tarima en mal estat i es col•loca una nova estructura.

Així doncs, en l’adequació de les instal•lacions portuàries de la Colònia de Sant Jordi, s’estan invertint actualment més de 208.000 euros. D’altra banda, aquest mateix port ha finalitzat la instal•lació de càmeres de videovigilància per reforçar la seguretat de les instal•lacions, ha adequat els punts de recollida de residus perillosos, ha aconseguit una bandera blava 2009 i, a partir del curs que ve, a través de la Direcció General de Canvi Climàtic i Educació Ambiental, participarà en el programa “Emporta’m”, que consisteix a donar a conèixer als escolars de les Illes Balears les activitats que es realitzen a un port de la nostra Comunitat.

Cal recordar que Ports de les Illes Balears signà recentment contractes de manteniment dels ports de Mallorca: pintura d'elements portuaris (norais, papereres, pilons, bancs, fars de balises, aparcaments per a bicicletes, torretes), neteja d'elements d'acer inoxidable (papereres, baranes, pèrgoles), pintura d'edificis (façanes i interiors), manteniment d'elements de fusta (bancs, gelosies de pèrgoles, paviment de fusta, façanes de fusta) i senyalització horitzontal.

Aquests contractes tenen una durada fins a 31 de desembre de 2009. La contractació s'ha realitzat dividint l’illa en 4 zones i s'ha adjudicat a associacions i fundacions dedicades a la salut mental per un import global de 50.000 euros. Així, l’Associació Estel de Llevant s’encarrega dels manteniment dels ports de Porto Cristo, cala Bona, cala Rajada i Portopetro; la Fundació es Garrover, de cala Figuera i Port de Pollença; l’Associació Gira-sol, del Port de Sóller, la Colònia de Sant Jordi i Portocolom; i la Fundació Deixalles de Calvià, del Port d’Andratx.

A nivell general, durant els mesos que portam de 2009, Ports de les Illes Balears ha invertit uns 3 milions d’euros en obres de millora de les instal•lacions portuàries de gestió directa: cala Figuera, Port d’Andratx, Port de Sóller, cala Rajada, Port de Pollença, Porto Cristo, cala Bona, Colònia de Sant Jordi, Portocolom, Portopetro, Fornells, Ciutadella i Sant Antoni de Portmany.

Els objectius principals de les reformes als espais portuaris de Ports de les Illes Balears són els següents: guanyar espais per amarrar, augmentar la seguretat, dotació de nous serveis, oferir una estètica cuidada i moderna del ports, i afrontar la temporada estiuenca amb garanties d’èxit.