Maig 09. Ports IB rep 10 banderes Blaves i a més el port de Porto Cristo una distinció especial.

28/05/2009, 02:00
Cap a uns Ports més blaus!!

Els Ports de Sóller, Pollença, Cala Bona, Cala Rajada, Porto Cristo, Portocolom, Cala Figuera, Colònia de Sant Jordi, Fornells i Sant Antoni de Portmany, són els 10  Ports Públics que tenen l'honor de onejar aquesta bandera blava gràcies als seus esforços i implicació.

Destacar que enguany  i per primera vegada s'ha obtingut la Distinció Temàtica en la categoria d'Informació i Educació ambiental a un Port, el Port de Porto Cristo  de Manacor ha estat el que gràcies a l'ajuda, motivació i esforç del seu personal han fet possible obtenir aquesta distinció

La  Bandera Blava es un guardó que es lliura anualment  en aquells ports, embarcacions i platges que compleixen amb una serie de requisits relacionats amb l'educació, Informació i gestió ambiental, seguretat i serveis. El seu objectiu principal es contribuir a millorar entre tots, a nivell mundial, la sostenibilitat del turisme litoral, la participació i la qualitat de vida de la població local i visitant.

Des de Ports IB s'han millorat els serveis relacionats amb la recollida de residus, tant els urbans,  delimitant e indicant els punts verds;  com els perillosos, amb la instal·lació i senyalització de casetes específiques per l'emmagatzemament temporal d'aquests residus, fins la seva recollida per un gestor autoritzat..

Però l'impuls més fort  són les feines fetes per millorar la informació i educació ambiental als Ports, organitzant visites guiades pels escolars dels municipis i per adults, amb l'objectiu de mostrar la implicació dels ports amb el medi ambient.  Sensibilitzar a la població local, usuaris i visitants cap a un respecte per a la mar que ens envolta, amb neteges submarines dels fons mostrant tot allò que podem arribar a llançar dins la mar, per falta de conscienciació.  I el foment de l'us de les  màquines d'aspiració de les aigües de sentines  i residuals de les embarcacions, entregant a cada un dels nostres usuaris un “kit anticontaminació” que conté material amb forma de làmines i tubulars especialment dissenyats  per absorbir hidrocarburs i els seus derivats.

 

 

 Visites guiades per escolars
  Visites guiades per adults
  Neteges submarines