Abr 09. III Trofeu Ports dels Illes Balears. Port de Pollença 19 d'abril de 2009.

22/04/2009, 02:00

Aquest diumenge 19 d'abril s'ha realitzat una nova edició del Trofeu Ports de les Illes Balears de creuers de vela que s'ha celebrat en aigües de la badia de Pollença.

Aquest esdeveniment ha estat organitzat conjuntament per part de l'empresa pública Ports IB i el RCN Port de Pollença.

L'objectiu amb el qual Port IB organitza el seu trofeu anual és el de poder acostar el mar i les competicions esportives de vela a una major part de la població i celebrar una jornada de germanor marinera amb el sector nàutic de les nostres illes.

La regata de Ports IB ha contat amb la participació de 20 velers i més de 150 regatistes distribuïts en les diferents embarcacions tant de particulars com de xàrter.Durant tot el dia la meteorologia ha acompanyat als participants i ha permès completar de forma satisfactòria tot el recorregut.

La prova s'ha celebrat gràcies a la col·laboració de moltes persones i entitats que de forma desinteressada i voluntària han ajudat en la distribució de material i en el trasllat d'embarcacions, i que han fet possible que tots els participants poguessin gaudir d'una jornada de mar i de vela, el que li dóna al Trofeu de Ports IB aquest caràcter diferent de no ser una prova competitiva sinó que destaca la col·laboració i el bon ambient que sempre té la gent amant de la mar.

Les empreses de charter CRUESA i CM CHARTER MALLORCA amb la seva aportació de vaixells de la seva flota han fet possible que moltes persones participassin, algunes per primera vegada, en una regata de creuers.

També gairebé 100 persones van seguir la prova des del mar embarcats en l'embarcació que l'empresa LANCHAS LA GAVIOTA va posar a la disposició de l'organització.

El veler Exiting, un x99 del RCN Port de Pollença, ha estat el guanyador absolut de la regata, seguit per l'embarcació Tarumba i l'embarcació Acrobat. En la categoria xàrter el guanyador ha estat l'embarcació Alegria un oceanis 39.3 de l'empresa CM Charter Mallorca.

 

 

Al lliurament de premis han assistit l'honorable Sr D. Miguel A. Grimalt, Conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, D. Bartolome Calafell, Director General de la Mar, D. Manuel Patiño, vicepresident de Ports dels Illes, la Sra. Francisca Ramon, tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Pollença, i la Sra. Margalida Llompart, regidora de turisme de l’Ajuntament de Pollença. També van estar presents el president del RCNPP, Fernando Porto i membres de la Junta directiva del RCNPP.