Oct 08. III REGATA SOLLER. CANAL DE MALLORCA

21/10/2008, 02:00RC Maritim de Barcelona–Port de Soller
17-18 octubre 2008 III edició

Des de Reial Club Marítim de Barcelona 22 embarcacions van posar proa a Port Sóller en un recorregut de 92 milles. La sortida es va produir sense incidències, amb un vent de component N - NE de 10 nusos.

A mesura que els vaixells s'endinsaven en el canal, un ruixat fa variar el vent al S SW que arriba a portar ratxes de 25 /30 nusos i que es va mantenir fins a les 14h, bruscament varià a E SE, mantenint força 5, i permetent que la flota navegués amb un rumb directe i ràpid cap a Soller. El que feia pensar en una rapida arribada.

Però el vent va variar a la contra, S SE disminuint progressivament, fins a encalmar completament a la nit. Nit amb lluna gairebé plena, però absència total de vent, que va posar a prova la voluntat de les tripulacions, que volien  fer caminar els vaixells.

 El guanyador en Temps Real i compensat ha estat “ESTEL A DOS” Salona 37, de Xavier Roques, entrant a les 05h 17’, sis hores més tard aconsegueix creuar la linea, “SAYULA” de Fernando Echegaray del CM Port Ginesta a les 11h 40’ després d'aconseguir recorre les 2 milles en les quals es mantenia des de les 8h del matí.


AIRON de Jordi Mirall del CV Palamos, és el gran perjudicat d'aquesta edició, ja que va superar el límit a les 12h, a 1,5 milles de l'arribada.

En l'Estació Naval de Port Soller, ha tingut lloc la Recepció de Benvinguda als Participants i l'Acte Oficial de Lliurament de Trofeus de la III edició de la Regata Soller – Canal de Mallorca, acte que ha estat presidit per Tomas Plomer, Regidor de Turisme de’l Ajuntament de Sóller i Batle Delegat del Port de Sóller.

 
A l’acte varen assitir:

  • Tomas Plomer, Regidor de Turisme del  Ajuntament de Soller
  • Francisco Rodriguez, Regidor de Urbanisme i Hisenda del Ajuntament de Sóller
  • Pere Palou, Director de Marketing de Ports de les Illes Balears
  • Jaume Ensenyat, President de l’Associació de Gent Gran de Soller
  • Sebastia Moragas, del Club Nautico Soller
  • Francisco Arenas, Jefe del la Base Naval de Soller,
  • Manuel Patiño, Vice-President Executiu de Ports de les Illes Balears
  • Pepe Ferres, President d’ANAM


CLASSIFICACIÓ GENERAL
1er classificat COMETA A DOS, Salona 37 de Xavier Roques del CN Arenys de Mar
2º Classificat SAYULA, First 36.7 de Fernando Echegaray del CM Port Ginesta

La Regata Soller-Canal de Mallorca ha estat organitzada per: ANAM, Associació de Navegants d’Altura Mediterranis i Reial Club Maritim de Barcelona amb col·laboració del Ajuntament de Soller i amb el suport de Ports de les Illes Balears, Marina de Tramunanta i l'Armada Espanyola.