Oct 08. Dia de Balears en el Saló Nàutic de Gènova

10/10/2008, 02:00
La conselleria de mediambient i la Cambra de Comerç de Mallorca cerquen atreure un turisme nàutic sostenible per a les nostres illes durant la celebració del Dia de Balears en el Saló Nàutic de Gènova (Itàlia).

El 9 d'octubre ha estat la data triada per a celebrar el Dia de Balears en Saló Nàutic de Gènova (Itàlia), que està tenguent lloc entre el 4 i el 12 d'octubre.

L'acte s'ha realitzat a l'estand de 50 m2 que comparteixen la Conselleria de mediambient, a través de l'empresa pública Ports dels Illes Balears i la Camara de Comerç i Navegació de Mallorca.

A aquest esdeveniment han assistit entre d'altres, Manuel Patiño, Vicepresident de Ports de les Illes Balears; Tomeu Calafell. Director general de la Mar; Gabriel García del Moral, Cambra de Comerç de Mallorca; Joan Serra assessor tècnic de Ports de les Illes Balears; Margarita Dalhberg, Presidenta de la Associació empreses nàutiques de Balears; Nicolás Mayol, president de Formentera Mar; Fernando Gaya, Director Formentera Mar; Jaume Vaquer, de Jaume Vaquer Nautic; Salvador Vaquer, de Nautic Vermell; Ignacio gonzalez. Navicarte.
 
 
 


La conselleria de mediambient i la Cambra de Comerç de Mallorca aposten pel turisme blau, fomentat els ports de les nostres illa com la porta d'accés d'un turisme de qualitat i que sigui plenament respectuós el nostre entorn. Els ports de balears són actualment un exemple gràcies a que han apostat per la gestió sostenible, presentat una millora contínua de les seves instal·lacions i serveis per als usuaris, utilitzant mirall d'aigua existient de la forma més eficient, facilitant el reciclatge i la recollida de residus i protegint els nostres fons marins gràcies a la gestió que està realitzant la Direcció General de la Mar a través de les boies ecològiques que eviten l'ancoratge i que contribuïxen a la preservació de la posidònea oceanica i que, a més, milloren la seguretat dels usuaris.
 
 


 
 
 
L'usuari nàutic port oferir a les nostres illes la possibilitat de consolidar balears com a destinació de qualitat, i permeten allargar la temporada turística. Així mateix, el nostre sector de serveis nàutics pot veure's molt beneficiat a través del manteniment i reparació d'embarcacions durant els mesos d'hivern.

És per això que aquestes institucions han unit forces en matèria de promoció nàutica i portuària durant les fires internacionals de Dusseldorf, Mònaco, Genova i Paris. Buscant desenvolupar nous mercats i consolidant el posicionament actual de les nostres illes en els ja existents.

Aquesta és la primera vegada que balears acudeix al saló Nàutic de Genova i aquest pas cap a davant és molt important ja que es tracta d'una de les fires nàutiques més importants d'Europa, amb més de 1500 expositors que participen, amb 2.500 embarcacions en exposició, centenars de nous productes i més de 300.000 visitants durant els nou dies de durada de l'esdeveniment.