Jul 08. Reunió a Menorca sobre el protocol d'actuació en cas de rissaga.

23/07/2008, 02:00

Ports de les Illes balears va efectuar ahir, dia 22 de juliol, una reunió a la seu de la Delegació del Govern central a Menorca amb els representats dels sectors afectats per les rissagues.

A aquesta reunió varen assistir el vicepresident de l'empresa pública Ports de les Illes Balears, Manuel Patiño; la directora gerent de Ports de les Illes Balears, Mónica Pozuelo; el delegat del Govern central a Menorca, Xavier Tejero; i el director del Centre Meteorològic Territorial de les Illes Balears, Agustí Jansà, entre d'altres representants institucionals.

Durant la reunió les diferents parts varen poder explicar a les empreses i sector económics implicats, quines són les passes del protocol d'actuació en cas de rissaga al Port de Ciutadella.

L'aplicació de l'actual protocol en cas de rissaga està permetent garantir la seguretat del Port de Ciutadella, i evitar d'aquesta forma les conseqüències tan negatives de la rissaga de l'any 2006. Durant l'any 2008 els 82 avisos de rissaga registrats en el Centre Meteorològic Territorial de les Illes Balears han tengut una fiabilitat del 86 %.