El pailebot Cala Millor en el Saló Nàutic de Palma

02/05/2008, 02:00

Més de 600 alumnes han participat a les visites al pailebot “Cala Millor” organitzades per la Conselleria de Medi Ambient en el Saló Nàutic de Palma.

L’embarcació, de 43 metres d’eslora, fou el darrer pailebot construït a Palma, l’any 1946, i és una valuosa mostra del patrimoni marítim balear
La Conselleria de Medi Ambient, a través de la Direcció General de la Mar, ha organitzat durant els darrers dies en el Saló Nàutic Internacional de Palma visites escolars al pailebot “Cala Millor” amb la col·laboració de l’empresa eivissenca propietària de l’embarcació, Circunnavegaciones.

Més de 600 alumnes de diversos centres educatius han participat a les visites, durant les quals els tècnics de la Direcció General de la Mar explicaren les característiques del vaixell i el seu important valor patrimonial com a darrer pailebot construït a Palma, concretament l’any 1946.

El “Cala Millor” fou adquirit per la companyia Naviera Mallorquina com a vaixell de transport de tot tipus de mercaderies entre les Illes Balears i la Península. Naviera Mallorquina batejava totes les seves embarcacions amb noms de cales de l’illa. El pailebot passà després a la Naviera Matutes i acabà els seus dies operatius a Alemanya, on sortí a la venda i fou adquirit per Circunnavegaciones. Aquesta empresa restaurà el vaixell i actualment el dedica al servei xàrter i al programa “Joves per la mar”, destinat a donar a conèixer als joves el patrimoni marítim i l’entorn marí de les Pitiüses.

El “Cala Millor” té una eslora de 43 metres, és tot de fusta i conserva tots els seus components originals.