Conveni de promoció del sector náutic a les Fires Internacionals

02/05/2008, 02:00

 

La Conselleria de Medi Ambient, Cambra de Comerç i Autoritat Portuària promocionaran el sector nàutic a les principals fires d’Europa.

El conseller Grimalt ha explicat que es tracte d’un turisme sostenible i ha anunciat que s’ha iniciat l’adjudicació de les llistes d’espera dels ports de la Comunitat Autònoma paralitzada des del 1993.


El Conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt; el president de la Cambra de Comerç, Joan Gual de Torrella i el president de l’Autoritat Portuària, Francesc Triay, han signat un conveni de col•laboració amb l’objectiu de promocionar el sector nàutic a les més importants fires nàutiques d’Europa. En aquest cas és la Cambra de Comerç la que acudeix a aquestes fires i ara la Conselleria de Medi Ambient, mitjançant Ports de les Illes Balears, i l’Autoritat Portuària acudiran a les fires de París i de Mònaco durant enguany.

 
El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, ha explicat que el turisme nàutic té un alt poder adquisitiu i és un turisme sostenible amb el medi ambient.

Així mateix Grimalt ha anunciat que s’ha començat a adjudicar les llistes d’espera per aconseguir un amarrament dels ports de la Comunitat Autònoma, una llista que estava paralitzada des de 1993. En concret hi ha uns 4.000 sol•licitants d’amarrament i aquests dies ja s’han adjudicat els primers 24 en el Port de Pollença.

El conseller Grimalt també ha explicat que s’estan reordenant els ports per aconseguir major nombre d’amarraments i ha dit que una alternativa poden ser les marines seques, uns magatzems per guardar els vaixells a terra que estan donant bon resultat a altres indrets d’Europa.