Nov 07. Saló Nàutic de Barcelona

21/11/2007, 01:00
Ports dels Illes Balears ha estat present un any més en una nova edició del saló Nàutic Internacional de Barcelona, celebrat entre els dies 3 i 11 de novembre de 2007.

S'ha contat amb un stand propi compartit amb la Conselleria de Medi ambient i Ibatur, formant el stand institucional del Govern dels Illes Balears i amb un espai de 110 m2 en el pavelló 1 del recinte de Gran Via.

Podem destacar que s'ha triplicat l'ocupació en m2 respecte a l'any 2006, sent aquest fet de vital importància per a la promoció dels nostres ports, de l'activitat que venim realitzant i també de les illes en el seu conjunt.
El dilluns 5 es va celebrar el Dia dels Illes Balears en el marc del Saló Nàutic de Barcelona i van assistir el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, acompanyat del vicepresident executiu de Ports dels Illes Balears, Manuel Patiño; el director general de la Mar, Tomeu Calafell; i el director general de Promoció Turística de la Conselleria de Turisme, Joan Sastre. Es va realitzar un recorregut per a visitar els diferents stands d'empreses de les nostres illes presents en la fira i posteriorment va tenir lloc la presentació del llibre “Illes Balears Port a Port”, obra de Rafel Soler.Per a finalitzar els actes es va oferir en el stand del Govern dels Illes Balears un aperitiu amb producte balear.

Les xifres generals del saló nàutic han estat de 686 expositors directes, creixent un 11% respecte a la seva anterior edició, amb un total de 533 nacionals i 153 estrangers. Entre els expositors directes i indirectes, 2.200, s'eleva a 41 el nombre de països representats. Quant a l'afluència de públic, s'estima una xifra de 180.000 visitants.

En els espais de Gran Via i Port Vell s'han mostrat 2.100 vaixells de tots els tipus i models. El saló va acollir des de vaixells a vela i motor de totes les eslores, canoes i kayaks, velerías, pneumàtiques, remolcs i motos d'aigua, fins a windsurfing, pesca, electrònica, ports esportius, charters i motors.La superfície total ha estat de 115.000 m2 nets, dels quals 75.000 van correspondre als 5 pavellons i zones exteriors del recinte de Gran Via i 40.000 a la zona dedicada als expositors i embarcacions dels molls de Espanya i de Barcelona del Port Vell. El recinte de Gran Via va disposar de cinc grans àrees d'activitat: els espais del Mar, Pesca, Marina tradicional, Àrea Fun Beach i Innovació, en els quals es van desenvolupar activitats sobre iniciació a la vela, presentació de regates, lliurament de premis i jornades tècniques. El Saló va contar amb tres exposicions dedicades al modelismo naval, la pirateria en el Mediterraneo i art aplicat a kayaks.