Maig 09. Athenea II, Rampe II i Murimar, líders provisionals de la Volta a Mallorca

05/05/2009, 02:00





Ports IB col·labora un any més amb la regata Volta a Mallorca que es celebra del 1 al 17 de maig.

Font: Real Club Nautico de Palma

Les més de 40 embarcacions, vàren sortir el divendres des de Palma amb rumb al Port d´Andratx, el dissabte cap al Port de Sóller i el diumenge va culminar aquesta primera fase de la regata navegant fins al Port de Pollença.

Després del primer cap de setmana de competició dels tres que contempla la Regata Volta a Mallorca, les embarcacions Athenea 2 de Lorenzo Rosés en RI1-RI3, Rampe II de Manuel de Pablo en RI4 i Murimar de Miguel Estela en ORC són els primers capdavanters.





Les 40 embarcacions vàren sortir el divendres de Palma amb rumb al Port d´Andratx. La travessia es va poder completar sense incidències, i els vaixells van fer les 19,45 milles de distància amb un bon vent de nordest d'uns 10 nusos. En Orc el primer a arribar va ser el Murimar, seguit del Chamba a 12 segons i de l'Admirable, que va trigar 9,50 minuts més que el guanyador de l'etapa. Quant al RN, en RI1 - RI3 el més ràpid va ser el Athenea 2 de Lorenzo Roses, seguit pel Dorette a 8,01 minuts i pel Airit de Bartomeu Castanyer a 13,39, mentre que en RI4 el Rampe II va ser el millor, seguit a 3,02 minuts per la Merenga IV de Xisco Pou i pel maribel a 8,52.

El dissabte l'etapa va transcórrer entre el Port d´Andratx i el Port de Sóller. Després de 15 milles navegant en bones condicions, mancant 9 milles per al Port de Sóller es va produir una encalmada que va provocar que l'arribada de les embarcacions es produeixi molt lentament, causant també alguns abandons.En RI1- RI3 el millor va ser el Airit, que va invertir 6 hores, 43 minuts i 4 segons, mentre que en RI4 el més ràpid va ser el Rampe II, amb 6 hores, 54 minuts i 9 segons. Finalment, en aquesta segona etapa el guanyador dels ORC va ser el Murimar.

Ja el diumenge va tenir lloc la tercera de les etapes, sens dubte la més complicada. Per falta de vent, la flota va sortir des del Port de Sóller amb rumb al Port de Pollença a motor, esperant millors condicions per a donar la sortida. A l'altura de Punta Beca el Comitè de Regates va intentar reagrupar a la flota per a donar la deixada anar, però quan la flota estava reunint-se les condicions de vent van tornar a desaparèixer, així que de nou a motor es va prosseguir amb la singladura. Afortunadament, a 7 milles de Cap Formentor si es van donar les condicions propícies i va poder celebrar-se la sortida, amb un vent d'uns 9 nusos de l'Oest. D'aquesta manera tots els participants van poder almenys completar 12,4 milles de les 34 que en teoria havien de recórrer-se competint. Fins i tot ja en la Badia de Pollença es van trobar amb ratxes de fins a 17 nusos. Els millors d'aquesta tercera etapa van ser l'Admirable en ORC, Dorette en RI1 - RI3 i Merengue IV en RI4.

La competició es reprendrà el pròxim cap de setmana, concretament el dissabte amb l'etapa entre el Port de Pollença i Cala Ratjada i el diumenge entre Cala Ratjada i Porto Colom.