La Direcció General d’Emergències decreta el nivell IG1 per fenòmens costaners a Mallorca i Menorca

25/10/2010, 12:18

AEMET ha activat l’alerta taronja i ha anunciat intervals de vent del nord amb força 8 i maregassa.

La Direcció General d’Emergències de la Conselleria d’Innovació, Interior i Justícia ha decretat el nivell 1 (IG-1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per fenòmens costaners a Mallorca i Menorca, atenent a les informacions rebudes des de la direcció territorial a Balears de l’Agència Estatal de Meteorologia.

L’IG1 es decreta quan la informació permet preveure la imminència d’un fenomen advers amb una probabilitat d’entre un 40% i un 70%. El protocol del pla estableix que l’IG1 també pot decretar-se quan s’ha produït un fenomen meteorològic advers a una zona molt concreta, però que necessita d’òrgans supramunicipals per ser controlada.

Emergències 112, seguint el protocol habitual, ha donat avís de l’activació d’aquest nivell a tots els organismes i institucions competents en matèria d’emergències perquè extremin l’atenció damunt les possibles conseqüències del mal temps. De la mateixa manera, i seguint el procediment assenyalat per l’esmentat Pla, es procedeix a informar els mitjans de comunicació com a enllaç amb la població afectada.

En una situació d’IG1 per fenòmens costaners potencialment perillosos, la DGE recomana els ciutadans les següents actuacions:


• Protegeix el teu habitatge davant la possible invasió de l'aigua de la mar.
• Si et trobes a un càmping, roman atent a la possibilitat d'evacuació.
• No t'apropis a passeigs marítims, espigons o penya-segats. La força de l'aigua pot arrossegar-te.
• No circulis amb vehicles per carreteres pròximes a la línia de platja.
• Evita practicar qualsevol tipus d'esport nàutic. Si disposes d'embarcació, procura assegurar el seu amarri a un lloc protegit.
• Retira mobiliari o altres elements de terrasses que es trobin arran de la mar.

Trobaràs més consells d’autoprotecció a la pàgina web del SEIB 112 (www.112ib.caib.es).

Recorda que, en cas d’emergència, has de telefonar a l’112