La Direcció General d’Emergències decreta l’índex de gravetat IG-0 per rissaga a l’Illa de Menorca

20/09/2010, 15:54

La Direcció General d’Emergències de la Conselleria d’Innovació, Interior i Justícia ha decretat l’Índex de Gravetat Zero (IG-0) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per rissaga a Menorca.

Aquesta activació s’ha fet atenent a les informacions rebudes des de la direcció territorial a Balears de l’Agència Estatal de Meteorologia, segons les quals es preveuen oscil•lacions de la mar de fins a 0,7 metres a partir de les 22 hores d’avui i fins a les 10 de demà.

L’IG-0 es correspon habitualment amb l’alerta groga de les agències meteorològiques i es decreta quan la informació rebuda permet preveure la imminència d’un fenomen advers habitual, però potencialment perillós. S’activa quan la probabilitat de que aquest fenomen finalment es produeixi és petita, d’entre un 20% i un 40%.

Davant d’una situación de rissaga, la DGE recomana protegeir els comerços i habitatges pròxims a la línea costanera davant la possible invasió de l'aigua de la mar, així com retirar aquells elements (taules, cadires, etc.) que pugin ser arrossegats per la mar. També consella no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats, ja que la força de l'aigua pot arrossegar les persones. Finalment, entre d’altres qüestions, aconsella evitar la pràctica de qualsevol tipus d’esport nàutic i asegurar les embarcacions en llocs protegits.
Trobaràs consells d’autoprotecció a la pàgina web del SEIB 112 ( http://112ib.caib.es ).