Sept 09. La part més complexa de les obres del dic de Ciutadella ja ha estat executada

04/09/2009, 02:00

Els treballs finalitzen el dic exterior i aquest mes s’iniciarà a Castelló la construcció dels calaixos del dic interior.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, acompanyat pel vicepresident executiu de Ports de les Illes Balears, Manuel Patiño, han visitat les obres del dic de Ciutadella. Durant la visita, Grimalt ha explicat la situació actual i l’evolució de l’execució del projecte.

Les obres del dic de Ciutadella, promogudes per la Conselleria de Medi Ambient a través de l’empresa pública Ports de les Illes Balears, han incrementat el seu ritme durant els darrers mesos, de tal manera que l’empresa contractista ha pogut complir el compromís de finalitzar la major part del dic exterior a final del mes d'agost, la qual cosa permetrà treballar a una zona abrigada durant la temporada hivernal.

Així, en el dic exterior ja ha finalitzat la col·locació dels 14 calaixos prevists i actualment s'està realitzant la construcció de la superestructura. Els calaixos s'han fabricat a la Península i han estat remolcats des dels ports de Barcelona i Sagunt.

Les dades dels calaixos del dic exterior són: 19 metres de màniga x 40 metres d’eslora.

En el dic interior es col·locaran uns calaixos de dimensions inferiors (10 metres de màniga per 36 metres d’eslora), la fabricació dels quals s’iniciarà durant el present mes de setembre en el port de Castelló. Actualment s'estan realitzant treballs a l’àmbit del dic interior per a col·locar els calaixos. Així mateix, ja s'han instal·lat les banquetes de suport i arrencada.

A data del passat 31 d’agost s'han certificat gairebé 30 milions d’euros de les obres del dic de Ciutadella, la qual cosa suposa més de la meitat de l’obra contractada (50,2 milions d’euros). Es tracta d’una de les obres més ambicioses de la Conselleria de Medi Ambient al llarg d’aquesta legislatura i suposarà un benefici molt important per al trànsit portuari i per al conjunt de Ciutadella.

D’altra banda, ja s’està redactant el projecte de l'edifici de l’estació marítima, les obres del qual s’iniciaran quan l’empresa contractista pugui disposar de la superfície necessària.