Nov 08. Dia de Balears en el Saló Nàutic de Barcelona

11/11/2008, 02:00
El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, presenta a la fira de Barcelona les reordenacions dels ports de Balears i aposta per el turisme nàutic com activitat sostenible i d’alt poder adquisitiu

El 2007 arribaren a Balears 294.000 turistes nàutics amb un volum de negoci de 527 milions d’euros.


El conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Miquel Àngel Grimalt, ha presidit avui el dia de Balears a la important fira nàutica de Barcelona. Grimalt ha presentat a tot el sector nàutic europeu, les remodelacions realitzades als ports que gestiona el Govern de les Illes Balears. Aquestes millores realitzades a les zones portuaris han permès la creació de prop d’un miler de nous amarraments per satisfer la gran demanda existent que fins aleshores estava en uns 3.000 llocs per amarrar. Grimalt ha destacat la tasca realitzada, ja que en poc més d’un any s’ha aconseguit reduir de forma considerable la llista d’espera. Així mateix s’han millorat els serveis que ofereixen els ports als navegants i s’ha posat en marxa un servei per l’eliminació dels residus de les embarcacions per aconseguir ports més sostenibles.

 

 


Per altre banda, Grimalt, durant la seva intervenció, ha manifestat que el Govern aposta per el turisme nàutic com una activitat sostenible amb el medi ambient i que a més té un gran poder adquisitiu. L’any passat arribaren a les nostres illes 294.118 turistes nàutics que gastaren una mitjana de 146,5 euros per persona. Aquestes xifres ens donen un volum de negoci durant el 2007 per part del turisme nàutic de 527 milions d’euros, un 14% més que en el 2006.

 

 


El conseller de Medi Ambient ha visitant els diversos expositors de les empreses de Balears a la fira nàutica de Barcelona, destacant que es tracte d’un sector important per l’economia illenca i que a més les empreses nàutiques de les nostres illes són de les punteres a nivell europeu. Miquel Àngel Grimalt ha estat acompanyat per el director general de la Mar, Bartomeu Calafell, i per el vicepresident de l’empresa pública Ports de les Illes Balears, Manel Patiño.
Miquel Àngel Grimalt va ser rebut per Jordi Salvat, president de la Fira Nàutica de Barcelona, i va signar en el llibre d’honor de la mostra.