PortsIB ha posat en servei l'aplicació que permet realitzar les reserves de fondeig als camps de boies de baix impacte ambiental

16/06/2023, 11:28

Des del passat dia 13/06/2023 es poden sol·licitar les reserves per a l'amarrament d'embarcacions als camps de boies de fondeig de baix impacte ambiental

Des del passat dia 13/06/2023 es poden sol·licitar les reserves per a l'amarrament d'embarcacions als camps de boies de fondeig de baix impacte ambiental del Govern de les Illes Balears.
Actualment PortsIB gestiona un total de 8 camps de boies, situats a: Cala Blava (Llucmajor, Mallorca), Sant Elm (Andratx, Mallorca), Ses Salines (Sant Josep de sa Talaia, Eivissa), Caló de s'Oli (Formentera), S'Espalmador (Formentera), Badia de Fornells (Es Mercadal, Menorca), Illa d’en Colom (Maó, Menorca), Formentor (Pollença, Mallorca). En total, representen 256 punts de fondeig i a partir d'aquest pròxim dimarts ja es poden començar a reservar.

Per a realitzar la reserva és necessari en primer lloc registrar l'embarcació en el sistema i la seva posterior validació per PortsIB, una vegada validada aquesta ja pot realitzar el procés de reserva, contractació i pagament de l'estada.

Les embarcacions de llista 7a registrades durant el 2022 no necessitaran registrar-se de nou. En canvi les embarcacions de llista 6a sí que hauran de validar cada vegada l'embarcació, perquè la reserva i contractació ha de realitzar-se pel patró que anirà a bord, mai per l'empresa propietària d'aquesta, a més s'haurà de presentar el contracte de lloguer signat.

Cal recordar que les boies únicament es podran contractar a través de la pàgina web de PortsIB: https://reservas.portsib.es/BoyasWebPublico, pel que es recomana validar l'embarcació i realitzar la reserva abans de navegar fins al camp de fondeig.

Per aquesta temporada s'han introduit una serie de novetats. En primer lloc, el bo-dia i el bo-bany de matí (10:00 a 14:00 h.) o d'horabaixa (14:00 a 18:00 h.) també s'haurà de reservar telemàticament el mateix dia que es vulguin gaudir.

Recordar que els bons de bany estan destinats exclusivament a embarcacions igual o inferiors a 12 metres.

Una altra novetat és que les reserves amb pernoctació podran realitzar-se fins a les 21:00 h del mateix dia, a fi de facilitar el seu accés a tots els usuaris.

També s'ha inclòs en el condicionat de les reserves noves normes com la prohibició de circular amb motos aquàtiques a més de 3 nusos, realitzar activitats amb artefactes nàutics, volums de música alts o organització de festes dins del perímetre dels camps de boies.

Seguint la recomanació del Comitè Posidònia i a fi d'evitar possibles abocaments i fomentar al màxim el servei i la rotació l'estada màxima serà de 3 dies per camp, havent d'esperar almenys 10 dies per a tornar a reservar en el mateix espai.

El servei d'atenció al navegant en els camps de boies serà prestat per personal de l'empresa CBBA, recolçat per personal de PortsIB.

Trobaran tota la informació sobre les boies i l'accés al sistema de reserves de les boies al següent enllaç:

https://www.portsib.es/ca/paginas/inici/ports-i-rampes/tots-els-fondejos