El conseller Pons es reuneix de nou amb els batles i la plataforma per intentar una proposta de consens per al port de Sant Antoni

03/12/2020, 15:13

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director general de Transport Aeri i Marítim, Xavier Ramis, s’ha desplaçat avui de nou a Eivissa per tal d’avançar en el consens d’una solució respecte de l’obertura del port de Sant Antoni al trànsit comercial, actualment suspès temporalment.

Durant la jornada d’avui, el conseller s’ha reunit a Sant Antoni amb els batles de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, i de Sant Josep, Josep Marí, per tal d’articular la proposta sobre el futur del port que s’elevarà al proper consell d’administració de Ports de les Illes Balears (Ports IB) aquest mes de desembre. Igualment, com ja va fer el passat 12 de novembre, també s’ha reunit amb els representants de la Plataforma Salvem la Badia de Portmany.

El conseller ha assegurat que s’insistirà en l’intercanvi d’opinions i de plantejament per articular finalment la proposta de solució a adoptar. El conseller, a més de les reunions que ha mantingut avui (i en la seva anterior visita) amb els batles i la plataforma, ja ha recollit anteriorment els posicionaments de CAEB Eivissa, PIMEEF, Foment del Turisme, Capitania Marítima i Autoritat Portuària, entre d’altres.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que des de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge s’aposta per una solució transversal, que no es pot entendre des del punt de vista local, sinó que ha d’incorporar criteris en clau insular i complir la normativa de seguretat marítima. Ha recordat que el port és insular i autonòmic i que la proposta final, que pot ser modulada amb les aportacions que es van produint en les successives reunions que es mantenen amb tots els actors implicats, ha ser global.