El conseller Pons inaugura les noves instal·lacions de Ports de les Illes Balears a Sant Antoni, que han suposat una inversió de 855.000 euros

02/09/2020, 16:05

El nou edifici ofereix serveis per als usuaris del port, com banys i vestidors, i millora les condicions de feina dels treballadors

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del batle de Sant Antoni, Marcos Serra, i del vicepresident del Consell d'Eivissa, Javier Torres, ha presentat avui les noves instal·lacions de Ports de les Illes Balears al port de Sant Antoni.

El nou edifici s’ubica al mateix lloc que l’anterior i té un volum similar, però s’ha alineat amb la façana de la confraria de pescadors, el que millora sensiblement el pas de vianants. En termes estètics, s’ha duit a terme una proposta que homogeneïtza la imatge exterior de l'edifici d’acord amb la resta d'edificacions d’instal·lacions del port.

Addicionalment, s´ha renovat també la façana de la confraria de pescadors (edifici que confronta amb les noves oficines de Ports de les Illes Balears) per tal de crear així un conjunt d’estètica unificada.

El conseller Marc Pons ha destacat que el nou edifici es configura com un espai adequat al nombre de llocs de treball i presenta els serveis adients tant per al desenvolupament de la feina dels treballadors de Ports de les Illes Balears com per als usuaris del port, ja que les instal·lacions antigues no tenien ni banys, ni vestidors, ni sala de reunions ni tampoc magatzems.

S’ha de recordar que l'edificació que anteriorment albergava les oficines de Ports era una construcció de marès dels anys 60-70 dimensionada a les necessitats d’aquell moment i que el pas del temps havia deixat l’edifici absolutament obsolet en termes de seguretat i salut, així com per oferir els serveis bàsics als usuaris del port.

Per això, es va acordar la demolició de l’edifici i la construcció del que avui ha obert les seves portes.

A l’acte d’inauguració de l’edifici, hi ha participat també, juntament amb els treballadors de Ports de les Illes Balears a Eivissa, el director general de Transport Aeri i Marítim, Xavier Ramis; la gerent de Ports de les Illes Balears, Cristina Barahona, i els regidors de l’Ajuntament de Sant Antoni Joan Torres, José Ramón Martín i Neus Mateu.

 

Dos milions invertits en cinc anys

La inversió que ha realitzat Ports de les Illes Balears per a la construcció d’aquest nou edifici és de 855.748,70 euros (sense IVA). En aquest sentit, el conseller Marc Pons ha recordat que no és la primera inversió que Ports ha realitzat en el port de Sant Antoni i ha destacat que els darrers cinc anys s’han invertit 5 milions en distints projectes, «que eren reivindicacions històriques i necessàries», com la reforma i embelliment del passeig marítim, la nova instal·lació elèctrica del port o l’actuació de seguretat a la platja de ses Coves Blanques.

Pons ha assegurat que es continuarà amb nous projectes, sempre des de l’acord amb l’Ajuntament, com ara la renovació de les pèrgoles, entre d’altres, i que suposaran la inversió de prop d’un milió d’euros més.