Finalitzen les obres de reforma integral del port interior de Ciutadella

08/06/2019, 15:12

Marc Pons destaca l’actuació com “un model a seguir de col·laboració entre administracions i amb els col·lectius afectats”

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern balear, Marc Pons, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el director general de Ports i Aeroports del Govern balear, Xavier Ramis, han visitat aquest matí les obres acabades de la reforma integral del port interior de Ciutadella. L’actuació ha implicat una inversió de 5 milions d’euros, i una actuació d’embelliment i també de renovació total dels serveis de la instal·lació que s’ha executat en dues fases, una primera d’emergència que va culminar abans de la temporada turística de 2018, i la que ha finalitzat ara.

Les obres han acabat dins el termini previst. Així, el conseller Pons ha destacat que s’havia acordat amb les administracions, les empreses i els col·lectius vinculats al port que l’actuació estaría enllestida a principis del mes de juny, i així ha estat. A més, el projecte inicial s’ha complementat amb actuacions no previstes inicialment, però que s’han anat incorporant per millorar encara més la intervenció.
D’aquesta manera, cal recordar que l’actuació d’aquesta segona fase ha consistit en la millora del moll de la ribera sur del port (entre la colàrsega i el Club Nàutic), la reconstrucció del moll de cantil i repavimentació de la zona entre el moll i la murada establint una plataforma única (diferenciant entre la zona de vianants i la de tràfic rodat), la renovació de les xarxes de serveis, la preparació per al soterrament de les xarxes de baixa tensió i telefonia, i l’eliminació de l’estació de bombeig existent. En aquest moment, s’està col·locant el pantalà del moll de la ribera sur, una actuació que, com ja es va dir, culminarà abans del 15 de juny.

El conseller Marc Pons ha destacat la importància de l’actuació, assegurant que “és una reforma integral del port de Ciutadella, que no només millora l’estètica d’aquest emplaçament estratègic, sinó que reforma i millora la dotació de serveis, fet que permet solucionar problemes històrics al port i també al nucli urbà”. Pons ha valorat de manera molt positiva la col·laboració entre administracions durant aquesta obra, i també el contacte directe amb els col·lectius i empreses vinculades amb el port. “Aquest ha estat un exemple de col·laboració, un model de com s’han de fer les coses, de tal manera que vull poder replicar aquest manera de fer a altres iniciatives”, ha assegurat.

En aquest sentit, el conseller ha agraït l’esforç de totes les administracions, i també de les empreses, “ja que aquest esforç que s’ha fet valdrà molt la pena”. La batlessa Joana Gomila i la presidenta del Consell de Menorca també han posat de relleu la importància d’aquesta actuació, i han lloat també la capacitat d’entesa i diàleg que s’ha produït durant tota la seva execució.

Una mostra d’aquesta col·laboració és l’actuació que s’ha fet de neteja de la murada, projecte no previst inicialment, però que s’ha executat en col·laboració amb les diferents administracions per tal d’embellir encara més el port interior. Aquesta actuació ja està conclosa, a l’espera només que Endesa retiri el cablejat que ha quedat al descobert.