El nou marge de llevant del Riuet de Porto Cristo, llest aquesta Setmana Santa

30/03/2018, 15:12

Ports de les Illes Balears inverteix més de 635.000 euros en el projecte global de millora

La nova pavimentació del moll de llevant del Riuet de Porto Cristo i els nous banys públics ja estan en servei des d'aquesta Setmana Santa, fet que permet als establiments de restauració desenvolupar la seva activitat habitual sense cap tipus de molèstia externa.

La part situada entre el pont i el parc s'ha obert a l'ús públic el Dijous Sant. D'aquesta manera, es compleix el compromís adquirit per la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, amb els comerciants de la zona, i les obres del port no afectaran els establiments.

D'altra banda, l'Ajuntament de Manacor, juntament amb Ports IB, ha activat una reforma circulatòria que potencia l'ús d’aquesta travessia per part dels vianants i hi ha instal·lat els senyals de trànsit corresponents.

Les obres que es duen a terme en aquesta zona de Porto Cristo consisteixen a dotar d'estabilitat el moll i en la reparació d'esquerdes estructurals i dels enfonsaments que s'havien produït a causa del moviment del moll.

Aquest projecte de reforç de l'escaló del marge de llevant del Riuet de Porto Cristo redactat l'agost de 2016 per l'enginyer Emilio Pou Feliu i l'enginyera de camins, canals i ports Gemma Llamazares Juárez, es va aprovar definitivament el 19 de juliol de 2017, amb un pressupost de licitació de 753.288,62 €, IVA exclòs, i un termini d'execució de cinc mesos.

El 17 d'octubre de 2017 es va resoldre adjudicar el contracte a la UTE COPCISA SA/Construccions Olives, SL, per un import de 635.756,76 €, IVA inclòs, el que va suposar una rebaixa del 30 % sobre el pressupost de licitació. La previsió és que les obres estiguin concloses en la seva la totalitat a finals d’abril.