Marc Pons visita les obres de reparació del moll ribera sud del port interior de Ciutadella, que amplien el seu abast

22/02/2017, 18:33

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha dut a terme avui una visita de supervisió de les obres de reparació del moll ribera sud del port interior de Ciutadella que es van iniciar el passat 13 de gener per solventar les deficiències generades a causa d'un enfonsament del moll en el mes de desembre.

El projecte s'ha tramitat per via d'urgència i, una vegada aprovat pel Consell de Govern, es va posar en marxa de manera immediata per part de la UTE Portdock Balear-ManoSub. En el transcurs de la realització d'aquestes obres s'ha detectat que el problema que provocà l'enfonsament inicial s'estén a una zona major, per la qual cosa s'ha hagut d'adaptar tant el projecte com el pressupost i el calendari de l'obra.

Així doncs, el projecte actual inclou el reforçament de la totalitat del moll de Ribera Sud, una actuació que tindrà una durada de tres mesos més i un pressupost total final d'1,2 milions d'euros.

El conseller i la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, el Director General de Ports i Aeroports i el director gerent de PortsIB han recorregut la zona i s'han interessat per l'evolució dels treballs i l'abast de les obres.

Abans de la visita, el conseller s'ha reunit amb representants de tots els sectors econòmics i socials vinculats al port interior de Ciutadella. L' objectiu d'aquesta reunió ha estat establir un espai de diàleg per articular la millor coordinació de cara a la pròxima temporada alta.

Marc Pons ha destacat la importància d'aquest tipus d'encontres "per poder escoltar de primera mà quines són les necessitats, amb l'objectiu de poder donar les respostes adequades". També ha explicat el conseller que enguany Ports de les Illes Balears activarà un pla de mesures, amb l'operativa necessària, perquè la propera temporada es pugui desenvolupar amb total normalitat, tranquil·litat i seguretat.

El conseller Pons i la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, durant la visita.

El conseller, durant la reunió amb representants econòmics i socials vinculats al port de Ciutadella.

Talls de veu adjunts: Tall de veu del conseller Marc Pons.
Tall de veu de la batlessa de Ciutadella.