PortsIB inverteix 48.000 euros per millorar l’entorn portuari de Portocolom

28/06/2016, 14:44

Amb la reordenació dels camps de fondeig s’aprofita millor l’espai. S’ha creat un aparcament a la zona des Riuetó.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha visitat Portocolom per comprovar de primera mà els resultats d’unes actuacions de condicionament i millora d’aquest entorn portuari.
Pons, juntament amb el batle de Felanitx, Joan Xamena, i els tècnics del projecte, ha pogut inspeccionar les millores que aquestes accions suposen per al port i per a la seva integració en l’espai urbà en el qual conviu.
En total han estat tres les accions desenvolupades, la qual cosa ha significat una inversió de 48.000 euros.

Reordenació camp de fondeig
Pressupost: 40.396,40 €
S’ha reordenat el camp de fondeig que gestiona directament PortsIB a Portocolom. Amb la recol·locació dels 77 punts de fondeig es permet un millor aprofitament de la làmina d’aigua destinada a aquest ús. Així mateix, s’ha substituït la totalitat de cadenes i boies.
Cal recordar que, actualment, Portocolom disposa de 3 camps de fondeig, 2 gestionats pel CN de Portocolom i el tercer, aquest que gestiona directament PortsIB i que acaba de ser reordenat.

Nou aparcament en la zona des Riuetó
Pressupost: 4.990,25 €
S’ha condicionat l’esplanada existent a la zona coneguda com es Riuetó, ubicada dins la instal·lació portuària de Portocolom, per tal que sigui un espai d’aparcament.
Així doncs, l’entorn disposa de 27 places d’aparcament (2 d’elles adaptades a persones amb mobilitat reduïda).

Rampa per als vianants
Pressupost: 2.456,16 €
S’ha executat una rampa per a vianants a l’avinguda dels Tamarells, també dins l’espai portuari, per tal de donar continuïtat a la vorera per la banda de la mar. D’aquesta manera s’evita el trànsit de vianants per la calçada. Fins al moment, era necessari travessar el carrer per poder continuar caminant per aquesta banda de l’avinguda.

El conseller Marc Pons i l'equip municipal han revisat les zones a on PortsIB ha intervingut.