El Consell de Govern aprova el projecte de construcció de dues estacades d’amarrada al port de Ciutadella

27/03/2015, 14:55

El Consell de Govern ha aprovat avui el projecte de construcció de dues estacades d’amarrada al moll de Llevant del port exterior de Ciutadella, amb el qual es donarà resposta a la necessitat d’aquest port d’incrementar la seva línia d’atracada, a més d’atendre l’increment del tràfic comercial per via marítima i la demanda de línies navilieres i creuers.

El pressupost base de licitació d’aquest projecte és de 2,4 milions d’euros, amb un termini d’execució de cinc mesos.

Un cop construïdes les dues estacades d’amarrada, podran recalar al port de Ciutadella embarcacions de fins a 180 m d’eslora —en l’actualitat la longitud màxima és de 100 m. A més, amb aquest projecte es millorarà la simultaneïtat d’amarratge, de manera que els dos vaixells podran desenvolupar la seva activitat sense interferir-se.

Cadascuna de les dues estacades d’amarrada estarà format per sis pilots cilíndrics de 1,5 metres de diàmetre de formigó armat i tindran una separació entre ells de 30,75 metres i de 36 metres fins al moll.

(Nota: una estacada d’amarrada —duque de alba en castellà— és una obra marítima que consisteix en una estructura aïllada que serveix per donar suport lateral i d’amarrament als vaixells.)