El conseller de Turisme i Esports es reuneix amb els representants de les confraries de pescadors de la xarxa de ports autonòmics de Ports IB

17/09/2014, 15:43

El conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, s'ha reunit aquest matí amb els representants de les confraries de pescadors de la xarxa de ports autonòmics de Ports dels Illes Balears. A la reunió l'han acompanyat el director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, i el director gerent de Ports IB, David Gómez.

Durant la trobada s'ha tractat la recent aprovació per part del Consell d'Administració de Ports IB de l'atorgament de les concessions d'ús i ocupació de l'espai portuari que exploten les nou confraries en les respectives instal·lacions portuàries destinades a ús pesquer.

Després de la reunió, el conseller de Turisme i Esports ha assegurat que amb aquest acord s'ha donat solució a la "situació de precari en què es trobaven totes les confraries". "Ara se'ls dóna seguretat jurídica i la possibilitat d'accedir a les subvenciones europees", ha explicat Martínez per assenyalar que amb aquest acord "es demostra una vegada més l'interès de la Conselleria pel sector pesquer, que és estratègic per a les nostres illes i l'únic del sector primari en zona portuària ". En aquest sentit, el conseller ha detallat la importància que s'incloguessin mesures a favor del sector en la recent modificació de la Llei de Ports amb la incorporació de diversos aspectes del seu interès.

Per la seva banda, el president de la Federació de Confraries de Balears, Joan Cáneves, ha agraït a la Conselleria de Turisme i Esports la feina feta des de la Direcció General de Ports i Aeroports i des de l'ens Ports IB per haver resolt durant aquesta legislatura un problema que portava pendent des de 1986, any en què es van transferir els ports a les comunitats autònomes.

"Era una situació que es venia arrossegant legislatura rere legislatura i que per fi s'ha pogut resoldre", ha dit Cáneves, que també ha volgut agrair expressament el fet que en la modificació de la Llei de Ports es doni a la llista tercera (referent al sector pesquer) la consideració de preferent.

Les confraries objecte de concessió de superfície són les dels ports d'Andratx; Cala Bona; Cala Figuera; Cala Ratjada; Colònia de Sant Jordi; Porto Colom; Porto Cristo; Pollença; i Sant Antoni de Portmany.

En representació de la Federació Balear de Confraries han assistit a la reunió el president i el secretari, Joan Cànaves i Antonio Garau. Pel que fa als representants de la diferents confraries, han acudit el patró major de la de Cala Ratjada, Joan Mercant; el secretari i el patró major d'Andratx, Miguel Alemany i José Fresquet; el patró major de la Colònia de Sant Jordi, Miquel Munar; el patró major de Pollença, Juan Antonio Suau; el patró major de Porto Cristo, Andrés Gil; i el patró major de Porto Colom, Joan Oliver.