El director general de Ports i Aeroports ha lliurat les banderes blaves 2014 als diferents ports de les Illes Balears

10/07/2014, 15:16

El director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, ha lliurat aquest matí les banderes blaves atorgades al 2014 per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac-Fee) als diferents ports de les Illes Balears, en un acte celebrat a Port Adriano.

Al costat del director general, han lliurat banderes el responsable de Seguretat Medi Ambient de l'Autoritat Portuària de Balears, Josep Aubarada, i David Gómez en qualitat de director gerent de Ports IB.

A l'esdeveniment també han assistit la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sóller, Catalina Pomar; el primer tinent de batlle de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, José Antonio Verdugo; el tinent de batlle de Vies, Obres i Litoral i regidor de Port Adriano, Daniel Perpiñá, de l'Ajuntament de Calvià.

"Hem passat de ser la comunitat que més banderes blaves perdia a la que més ha recuperat. I tot ha estat gràcies a l'esforç fet pels ens portuaris en la gestió directa i pels concessionaris a la gestió indirecta", ha dit Deudero durant l'acte de lliurament.

"Gràcies a aquest esforç", ha dit, s'han aconseguit 24 banderes blaves aquest any; en ports, vuit més que l'any passat. Dotze d'aquestes distincions han estat obtingudes pels ports de gestió directa de Ports dels Illes Balears, sis per instal·lacions de gestió indirecta de Ports IB i les altres sis per instal·lacions de gestió indirecta de l'Autoritat Portuària de l'Estat.

"El fet d'ostentar bandera blava en una instal·lació és el símbol del desenvolupament sostenible de l'activitat portuària en una regió on aquesta és estratègica i amb gran capacitat de creació de llocs de treball i de creixement econòmic", ha explicat el director general.

"L'Adeac-Fee valora els paràmetres de qualitat ambiental, qualitat en el servei, divulgació de l'activitat en nens en edat escolar, entre d'altres, per a atorgar les banderes. Això dóna a Balears un valor afegit a un entorn privilegiat com el que disposem en relació a altres destinacions turístiques competidores ", ha conclòs Deudero.

Els ports de gestió directa distingits són 12: Colònia de Sant Jordi (Ses Salines); Cala Figuera (Santanyí); Porto Colom (Felanitx); Porto Cristo (Manacor); Cala Bona (Son Servera); Cala Rajada (Capdepera); Port de Pollença; Port de Sòller; Port d'Andratx; Port de Fornells; Port de Ciutadella; i Port de Sant Antoni de Portmany.

Pel que fa als ports de gestió indirecta, el nombre de banderes blaves atorgades ascendeix a sis: els clubs nàutics de S'Arenal, Sant Antoni de Portmany i Portopetro; Port Adriano; Marina de Cala d'Or; i el club de vela del Port d'Andratx.

Cal destacar que el Club Nàutic de Sant Antoni de Portmany ha rebut també una distició especial en l'àmbit de l'educació ambiental.

Pel que fa als ports i clubs nàutics pertanyents a l'Autoritat Portuària de l'Estat, els distingits han estat Club de Mar de Palma; Marina Port de Mallorca, Marina Palma Quarentena, RCN de Palma, Port Turístic Esportiu Alcúdia Mar, i Marina Eivissa.

Finalment, el director general ha agraït l'esforç realitzat per la tècnic de Ports IB encarregada de la coordinació de tot el referent a la consecució de les banderes blaves, així com als encarregats dels ports que han ajudat a aconseguir aquesta distinció.

Deudero ha agraït també a Port Adriano la seva condició d'amfitrió en l'acte de lliurament.

Imatge de todos el distinguits amb bandera blau.

El director general de Ports i Aeroports i el director gerent de Ports IB amb el zeladors portuaris de Ports de les Illes Balears.