Ports IB instal·la un tren de fondeig al port de Cala Ratjada

10/06/2014, 09:24

Ports dels Illes Balears ha instal·lat un tren de fondeig al port de Cala Ratjada. L'organisme autonòmic ha dedicat un pressupost total de 20.765 euros a l'obra, que s'ha dut a terme a la dàrsena exterior de l'esmentat port.

Aquest tren de fondeig es destinarà a embarcacions en trànsit en època exclusivament estival i s'han instal·lat 15 amarratges per a embarcacions de 15 metres d'eslora, dos d'ells reservats per embarcament i desembarcament de passatgers o per a situacions d'amarratge d'emergència.

Amb aquesta obra, Ports IB millora les instal·lacions del port de Cala Ratjada, on fins ara les embarcacions recreatives havien d'estar abarloades unes a les altres, ja que el dic s'utilitzava per part d'una naviliera per realitzar el trànsit de passatgers amb Ciutadella. Cancel·lat aquest servei, PortsIB dota de tren de fondeig aquest espai per obtenir un major nombre d'atracaments, oferint major seguretat i comoditat per a les tripulacions.

Els treballs han consistit en la fabricació, transport, avarada, remolc i col·locació en el punt de fondeig de sis morts, que juntament amb l'avarada, allargament sobre fons, semitensionat i ancoratge a mort de cadena mare, conformen pròpiament el nou tren de fondeig previst.

El tren de fondeig està compost per 6 morts de formigó armat de dimensions 2,60 x2, 60x0, 50 m amb argolla d'acer negre de diàmetre 50 mm i anella galvanitzada de diàmetre 52,5 mm. La connexió amb la cadena mare es realitza mitjançant un grilló d'acer galvanitzat de diàmetre 45 mm. La cadena mare és d'acer galvanitzat de 28 mm.

D'altra banda, també s'han confeccionat i instal·lat els 15 conjunts d'amarratge. Aquests conjunts estan formats per dos arratges simples, considerant que es tracta d'embarcacions de 15 metres d'eslora. Cada amarratge està compost per 5,5 m de cadena d'amarratge galvanitzada de 18 mm, 14,5 m de cap d'amarratge de niló de 12 mm, dos grillons d'acer galvanitzat de diàmetre 20mm i 30 m de cap guia plomat de niló de diàmetre 20 mm .