Ports IB rep 12 banderes blaves per sengles ports de gestió directa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

14/05/2014, 16:33

Aquesta xifra suposa un rècord històric per a la xarxa portuària de la comunitat balear. A aquesta xifra se sumen les sis obtingudes per ports de gestió indirecta

Ports IB ha rebut avui un total de 12 banderes blaves per sengles ports de gestió directa de les Illes Balears, davant les cinc que es van concedir al 2013. Així, l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac-Fee) ha augmentat en més del doble el nombre de distincions concedides i suposa un rècord històric pel que fa a la xifra de banderes concedides dins de la xarxa portuària gestionada per la comunitat autònoma balear, que va rebre cinc el 2013.

Els ports de gestió directa distingits són: Colònia de Sant Jordi ( Ses Salines ) ; Cala Figuera ( Santanyí ) ; Porto Colom ( Felanitx ) ; Porto Cristo ( Manacor ) ; Cala Bona ( Son Servera ) ; Cala Rajada ( Capdepera ) ; Port de Pollença ; Port de Sòller ; Port d'Andratx ; Port de Fornells ; Port de Ciutadella ; i Port de Sant Antoni de Portmany .
D'aquesta manera, els ports de la Colònia de Sant Jordi, Cala Bona, Cala Rajada, Sòller i Fornells mantenen les banderes que ja van rebre l'any passat, mentre que la resta se sumen enguany a la llista de distingits.

Cal destacar que aquesta és la primera vegada que el de Fornells rep aquesta distinció, mentre que la resta de ports recupera les banderes que havia perdut en anys anteriors. En el cas d'aquest port menorquí, des Ports IB assenyalen que s'ha pogut obtenir la bandera gràcies a l'esforç fet des del Govern per adequar les instal·lacions mitjançant obres de millora.

Pel que fa als ports de gestió indirecta, el nombre de banderes blaves atorgades ascendeix a sis. Així, els clubs nàutics de S'Arenal , Sant Antoni de Portmany i Portopetro; Port Adriano; Marina de Cala d'Or; i el club de vela del Port d' Andratx també les han rebut.

Cal destacar que el Jurat Internacional Bandera Blava 2014 ha concedit a Espanya un total de 681 d’aquestes banderes, 573 a platges i 108 a ports esportius.