Ports IB ha gestionat la present temporada 1.654 reserves d'amarratges a través de la seva plataforma on line

07/10/2013, 14:41

Ports de les Illes Balears ha gestionat durant la present temporada alta un total de 1.654 reserves d'amarratges a través de la seva plataforma on line disponible a la web www.portsib.es i ha atès més de 2.500 trucades telefòniques en les que s'ha facilitat tota la informació necessària per poder efectuar una reserva.

La plataforma, a la qual estan vinculats un total de 137 amarratges dels ports de Balears amb una superfície que oscil • la entre els 8 i els 15 metres, permet realitzar de manera anticipada i per un període màxim de tres dies la reserva així com efectuar el pagament de l'amarratge, de manera que els navegants poden establir la seva ruta i ports de recalada amb antelació.

Els ports que ofereixen un major nombre d'amarratges són Sóller amb 25, Sant Antoni amb 20, Ciutadella amb 19 o Portocolom amb 14, seguits de Sa Colònia, Andratx i Cala Figuera.

 Balears va ser pionera en la instal • lació i posada en marxa, el 2006, d'aquesta plataforma i des de llavors les reserves on line han registrat una tendència a l'alça passant de les 407 reserves el 2006 a superar les 1.000 el 2009. Cal esmentar que, en relació al passat exercici, aquesta temporada s'ha registrat un descens del 2% ja que en 2012 es van efectuar un total de 1.688 reserves via on line.

Ports de les Illes Balears està actualment analitzant la creació, amb recursos propis, d'un nou projecte que permeti augmentar l'ús de la plataforma i fer les reserves a través de dispositius mòbils i ampliar els mètodes de pagament. Es preveu que aquesta nova mesura pugui entrar en vigor la propera temporada.