La Conselleria de Medi Ambient inverteix uns dos milions d’euros en millores en el port de Sant Antoni de Portmany

04/02/2010, 14:30

Ja ha encarregat el projecte de remodelació del Passeig de ses Fonts i la redacció del pla director del port, esbucarà l’actual edifici portuari i en farà un de nou, i ja ha reparat la passarel·la per a vianants del dic.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, i el vicepresident executiu de l’empresa pública Ports de les Illes Balears, Manuel Patiño, han presentat avui diversos prpjectes de millora per al port de Sant Antoni de Portmany. Concretament, la Conselleria de Medi Ambient, a través de l’empresa pública Ports de les Illes Balears, ha posat en marxa projectes de millora en el port de Sant Antoni de Portmany per un import aproximat d’uns dos milions d’euros.

D’una banda, la Conselleria de Medi Ambient ha pressupostat la licitació del nou edifici portuari de Sant Antoni de Portmany per 744.660 euros. Aquest pressupost inclou la demolició de l’edifici actual i la construcció de la nova seu (oficines i dependències) de l’empresa pública Ports de les Illes Balears a Sant Antoni. Amb aquest nou edifici, s’assolirà una millor atenció al públic i més espai per al personal de Ports de les Illes Balears. El termini calculat d’execució de la demolició i la construcció del nou edifici, a partir de l’adjudicació, és de 21 mesos. Una obra que ja s’ha finalitzat en el port de Sant Antoni de Portmany és la reparació de la passarel·la per a vianants en el dic. Aquest projecte s’ha executat amb un pressupost de 79.200 euros. Aquesta passarel·la fou danyada pels temporals de finals de l’any 2008, afectant la base de formigó, la tarima de fusta, la barana i la línia elèctrica d’alimentació de les balises. Tots els elements danyats han estat renovats, reforçant la seva instal·lació.

D’altra banda, la Conselleria de Medi Ambient ja ha encarregat el projecte de remodelació del Passeig de ses Fonts, la qual cosa suposa actuar en un tram portuari de més de 250 metres de llargària amb una previsió pressupostària superior al milió d’euros. Aquest projecte atén una petició de l’Ajuntament de Sant Antoni.

Finalment, la Conselleria de Medi Ambient ja prepara l’elaboració del pla director del port de Sant Antoni i, en aquest sentit, inicia les reunions tècniques amb els sectors implicats (pescadors, nàutica esportiva, navilieres, altres Administracions) per a recollir informació, analitzar la situació actual i consensuar les futures accions a desenvolupar pel que fa a l’ordenació del port i de les seves instal·lacions.

Plànols del projecte del nou edifici portuari.