IV EDICIÓ DE LA REGATA SOLLER - CANAL DE MALLORCA

13/10/2009, 12:10

El primer classificat en Temps Real d'aquesta IV edició ha estat “ORANGE FISH” de Jordi Prenafeta, que va entrar en el Port Soller a les 21h 41’ del dissabte. El Guanyador Absolut de la Regata ha estat “AIRON” de Jordi Mirall. El Trofeu Ports IB a l'Esportivitat va ser per a l'embarcació “XAMAR QUATRE” d'Esteve Vallribera.

La Regata Soller-Canal de Mallorca és una  regata d'altura de mitja distància en la qual les tripulacions demostren un gran coneixement de la mar, com a conseqüència l'època que es realitza, que la converteix en una prova atractiva pels millors i més experimentats navegants, i que en aquesta edició, el poc vent  ha posat a prova la tenacitat de les tripulacions.

El divendres 9 d'octubre, es va donar la sortida de la IV edició de la Regata Soller-Canal de Mallorca, regata d'altura per a embarcacions de creuer a vela, des del Club Náutic Garraf a Port Soller, amb un recorregut de mitja distància, de 94’ milles nàutiques.

La Regata aquesta organitzada per ANAM, amb  estreta col·laboració amb el Club Náutic Garraf i Ports de les  Illes Balears, amb el suport del Ajuntament de Soller, Club Nautic Soller, Marina Tramuntana i de les Federacions Catalana i Balear de Vela i la RANC. La Regata Soller-Canal de Mallorca, és la darrera prova puntuable del Circuit ANAM de Regates 2009.

La Reunió de Patrons va ser presidida per Gerard Esteve, President de la Federació Catalana de Vela, Tony Colom, President del Club Nautic Garraf, Pere Palou, Responsable de Màrqueting de Ports de les Illes Balears, el Meteoròleg Tomàs Molina i Pepe Ferres, Director de la Regata

La sortida es va produir sense incidents amb un vent de component E de 8 nusos, que es va mantenir fins a entrada la mitjanit, vent que es va anar reduint i que aproximadament a les 03h del matí va quedar en calma. Al voltant de les 05h el vent va variar a SE mantenint-se en els 3 nusos d'intensitat. La Regata, ha estat marcada per les calmes, no obstant això, durant tota la travesia la flota s'ha vist envoltada de ruixats i algun que altre cap de fibló que per fortuna, no va afectar a cap dels participants. 

La Recepció de Benvinguda als Participants i l'Acte Oficial de Lliurament de Trofeus ha estat presidit per Josep Lluis Colom, Batle de de Soller i ha tingut lloc a l'Estació Naval del Port de Sóller.

A l'Acte han assistit:

  • Josep Lluis Colom, Batle President del Soller
  • Guillem Bernat, Regidor de Cultura de l’Ajutament de Soller
  • Toni Rabassa, Director de l’IMET en representació del Conseller de Turisme del Govern dels Illes Balears
  • Sr. José Mª Urrutia, Cap del Sector Naval de la Balears
  • Pere Palou, Responsable de Màrqueting de Ports dels Illes Balears en representació de la conselleria de Medi Ambient del Govern dels Illes Balears
  • Toni Colom, President del CN Garraf i Vice President de la Federacio Catalana de Vela
  • Josep Muñiz, President del CN Soller
  • Pepe Ferres, President d’ANAM i Director de la Regata

La Regata Soller-Canal de Mallorca, és la darrera prova puntuable del Circuit ANAM de Regates 2009 que anualment componen a més La Ruta de la Sal, La Regata del Delta, La Badia de Pollença i La Ruta de la Tramuntana on s'haurà de dilucidar al Vencedor del Circuit d'aquest any, qui rebrà la seva distinció en l'Acte que tindrà lloc en el stand ANAM en el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que se celebra la segona setmana de novembre.