Juliol 09. Durant els 6 primers mesos de l'any s'han realitzat 748 reserves online

01/07/2009, 02:00

 

 

El sistema de reserva online es consolida pels usuaris com una eina de gran utilitat i de seguretat durant la planificació d'una travessia per les illes balears.

Les reseves online, des de que es varen iniciar a l'any 2006, han anat augmentant cada any el seu volum arribant l'any passat a una xifra de més de 1.200 reserves realitzades.

Els ports que més volum han tengut durant l'inici d'aquesta temporada són el Port de la Colònia de Sant Jordi amb 170 reserves (22,73 %) i el Port de sant Antoni de Portmany amb 169 reserves (22,59 %) seguits pel Port de Sóller amb 96 reserves (12,83 %).

Aquest any de moment s'han hagut de reduir en alguns ports el nombre de places oferides a través del sistema online degut a les obres de millora que s'estan realitzant , com és el cas del Port d'Andratx que actualment no pot oferir cap plaça d'amarratge online per embarcacions en trànsit .

La xifra de reserves onlines s'espera que augmentin considerablement durant els mesos de temporada alta.

Cal recordar que l'usuari ha de reservar amb una antelació de 3 dies i que el període màxim d'estància en el port serà igualment de 3 dies. No està permès realitzar dues reserves en el mateix port durant un termini igual o inferior a 7 dies.

Ports IB vol fomentar el moviment fluid d'embarcacions entre els diferents ports.

Les dades estadístiques ens diuen que actualment els amarradors més sol·licitats són per les embarcacions de més de 10 metres fins a 12 metres, amb més de la meitat de les sol·licituds ( 59,09 %).