Jul 08. La Conselleria de Medi Ambient ha iniciat les obres per crear 163 punts d'amarratge

18/07/2008, 02:00

Aquests nous punts d’amarratge estaran operatius durant el mes d’agost i evitaran el fondeig irregular, que causa greus danys al fons marí

La Conselleria de Medi Ambient, a través de l’empresa pública Ports de les Illes Balears, ha iniciat les obres per a la creació de 163 nous punts d'amarratge a la dàrsena exterior del Port d'Andratx. Aquests nous punts d’amarratge estarien plenament operatius durant la segona setmana del proper mes d’agost. Les obres han estat adjudicades per 923.521 euros.

Amb aquesta actuació, s’instal•laran un total de 19 illes d'amarratge que permetran l’estància d’embarcacions que oscil•lin entre 5 i 15 metres d'eslora. A més d’aquestes illes, s’ha projectat un nou pantalà amb forma de T de 80,10 metres de longitud, paral•lel al dic d'abric i amb una capacitat per a 19 embarcacions de fins a 10,5 metres d'eslora. Les illes s’instal•laran amb una alineació est-oest, totes elles en paral•lel.

 Segons la grandària dels vaixells i el calat existent, s'instal•laran un total de 6 tipus d'illes. Les illes es fixaran en la seva posició definitiva mitjançant cadenes i morts de fondeig de diferents grandàries i pesos, segons el tipus.

El mirall d’aigua total ocupat per les instal•lacions flotants serà de 38.684 metres quadrats, dels quals 36.915 corresponen a les illes i 1.769 al pantalà. El mirall d'aigua destinat a les embarcacions serà de 6.760 metres quadrats, dels quals 5.922 corresponen a les illes i 838 al pantalà.

Amb aquesta iniciativa, la Conselleria de Medi Ambient, a través de Ports de les Illes Balears, controlarà el fondeig irregular que es produïa a la dàrsena exterior del Port d'Andratx, que causava greus danys al fons marí, i a més oferirà una resposta al dèficit existent de places d’amarratge amb una actuació que garanteix plenament la sostenibilitat de l’activitat nàutica.