Mar 08. Activitat "Coneix el teu Port, al Port de Porto Cristo".

18/03/2008, 01:00


40 alumnes del col·legi Mitjà de Mar de 5è nivell de primària han vengut avui a visitar el moll.

Inicialment se’ls ha explicat a tots els alumnes els diferentes tipus d'embarcacions que hi ha al port (golondrines, llaüts, llanxes i velers d'esbarjo, embarcacions de pesca). A continuació i amb el suport d'unes fitxes, s'han explicat les diferents arts de pesca tradicionals que podenm trobar a les Balears concretant un poc més a les que es donen a Porto Cristo. Aprofitant l'arribada de les barques de pesca hem anat a veure i tocar les diferents captures que s'han fet avui, de manera que els nins han pogut veure peixos acabats de pescar, encara vius.
 


A continuació se'ls ha passat un power point amb imatges negatives del nostres fons marins. En aquest moment també s'han tractat tota una sèrie de temes de contaminació i prevenció. A continuació se'ls ha passat un vídeo el·laborat per la Conselleria de Medi Ambient, amb imatges preses al Parc Nacional de Cabrera on es posen clàrament de manifest els beneficis que suposa la prevenció de la contaminació i el control de la pesca.

En un determinat moment, i per iniciativa d'un dels nins s'ha tractat el tema dels esculls artificials que aquestes darreres setmanes s'han estat col·locant front a la nostra costa.
L'activitat ha finalitzat amb la confecció d'un mural a partir d'una sèrie de dibuixos de peixos que anteriorment els nins els havien retallat i pintat.
 


Finalment i un cop acabada l'activitat s'han entregat als professors unes bosses amb un exemplar per a cada nin del conte El tresor de Posidó, sobre la posidònia oceànica, dos exemplars per a la classe dels quadernets explicatius sobre el Vell marí, i un joc de làmines dels peixos de les Balears per a l'escola, material proprocionat per la Conselleria de Medi Ambient.