Mar 08. saló Nàutic de Madrid

13/03/2008, 01:00
El conseller de Medi Ambient ha anunciat al Saló Nàutic de Madrid que la reordenació dels ports autonòmics i l’impuls a les marines seques atendran bona part de la demanda d’amarratges.


Grimalt ha destacat l’alta especialització de les empreses nàutiques de les Illes Balears i la importància econòmica del sector a la nostra comunitat

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, ha presidit avui la celebració del Dia de les Illes Balears al Saló Nàutic de Madrid, que, amb una extensió de 66.000 metres quadrats, acull més de 200 empreses del sector i 600 embarcacions de tot tipus. En una fira visitada des del passat dissabte per desenes de milers de persones, Grimalt ha estat avui a l’stand de Ports de les Illes Balears, ens depenent de la Conselleria, on s’ha dirigit a nombrosos visitants i representants d’empreses i clubs nàutics que participen al Saló Nàutic de Madrid, entre ells de Balears, per a destacar la importància del turisme nàutic a la nostra comunitat.
El conseller ha explicat que Balears, per les seves magnífiques condicions marines, paisatgístiques i climatològiques, és una destinació mediterrània de turisme nàutic amb una elevada demanda. Els ports de gestió directa de la Comunitat Autònoma compten amb 20.000 amarratges i hi ha sol•licituds de 3.500 més. En aquest sentit, Grimalt ha apuntat que la reordenació dels ports de gestió directa, amb l’objectiu d’optimitzar el nombre d’amarratges i millorar els serveis portuaris, i l’impuls a les marines seques podran servir per atendre una bona part d’aquesta demanda.

Miquel Àngel Grimalt ha valorat molt positivament el cada vegada major grau d’especialització de les empreses nàutiques que operen a les Balears, un procés paral•lel al creixement del turisme nàutic a les Illes, que ha esdevingut una activitat de notable importància econòmica, amb una despesa mitjana diària de 140 euros per turista. Actualment, el 80 per cent dels turistes nàutics de les Balears són estrangers.

Finalment, el conseller de Medi Ambient ha explicat l’oferta de 400 boies ecològiques en el conjunt de les Illes Balears, on embarcacions de diferents eslores poden amarrar a espais marins de gran bellesa sense fer malbé amb les seves àncores les praderies de Posidònia oceanica. Les boies ecològiques tingueren més de 13.000 usuaris l’estiu passat i es preveu que durant la propera temporada alta s’arribi a més de 16.000 usuaris. Enguany, la novetat d’aquesta oferta és la possibilitat de reservar les boies ecològiques a través d’Internet.

A la seva visita a l’stand de Ports de les Illes Balears, el conseller Grimalt ha estat acompanyat pel vicepresident executiu de Ports de les Illes Balears, Manuel Patiño. També hi han estat presents, entre d’altres membres significats del sector nàutic de les Illes Balears, el director de Promoció de la Cambra de Comerç, Gabriel García del Moral; el gerent de Associació de Clubs Nàutics de Balears, Rafel Palmer; la presidenta de l’Associació d’Empreses Nàutiques de Balears, Margarita Dahlberg; i la presidenta de xarters nàutics Cristina Sastre.