La navegació d'esbarjo estarà permesa a Balears a partir de dilluns 11/05/2020

10/05/2020, 16:47

La navegació d'esbarjo estarà permesa a les Balears a partir de dilluns, 11 de maig, en virtut  de l´ordre TMA/400/2020, de 9 de maig publicada aquest diumenge. La nova normativa estableix les condicions a aplicar en la fase I de la desescalada en matèria de mobilitat, fixant requisits per garantir una mobilitat segura. 

L'ordre assenyala que, atenent a la seva consideració de turisme actiu i de natura, la navegació d’embarcacions d’esbarjo i motos aquàtiques, està  permesa a la Fase I  al litoral de les Illes Balears per par part dels seus propietaris,  amb residència a la mateixa illa on es troba amarrada l’embarcació,  sempre que es compleixin  acumulativament les següents condicions:

  1. En cap moment podrà trobar-se a bord un nombre de persones que superi el 50% de les persones autoritzades en els certificats de l'embarcació, llevat que es tracti de persones que conviuen en el mateix domicili en què es podrà arribar al 100%. En tots els casos les persones a bord no podrà superar el nombre de 10.
    En el cas de les motos aquàtiques, només podrà anar una persona a bord, llevat que es tracti de persones que resideixin al mateix domicili en el qual no podran superar el nombre de places autoritzades pel fabricant de la mateixa.

  2. La navegació és limita entre ports o punts de litoral del mateix municipi i illes no    habitades pròximes, sense que puguin allunyar-se més de 12 milles del port o Instal·lació d'amarratge des del qual comencin la navegació.

L'ordre ministerial permet, així mateix, que les visites a les embarcacions per realitzar comprovacions de seguretat i manteniment,  fins ara limitades a persones residents en al mateix municipi, es puguin realitzar a partir de dilluns dins una mateixa illa. Aquestes  visites queden encara limitades a una persona per vaixell. Per aquestes visites es respectaran en tot moment els procediments i protocols establerts per les  instal·lacions nàutiques.

Des de Ports de les Illes Balears volem recordar la importància de respectar les limitacions de tipus personal previstes per a aquesta fase, així com de mantenir totes les mesures de prevenció i higiene front al COVID-19 indicades per les autoritats sanitàries competents.