Ports de les Illes Balears contractarà un servei per a la conservació i el manteniment dels sistemes d’amarrament

23/12/2016, 13:03

- El pressupost de licitació del nou servei serà de 945.030 euros. L’objectiu és millorar la seguretat i la qualitat del servei que es dóna als usuaris.

Amb l’objectiu de millorar la seguretat de les infraestructures portuàries de gestió directa, així com de donar un servei de qualitat als usuaris dels ports, l’empresa pública Ports de les Illes Balears (PortsIB) disposarà d’un servei per a la conservació i el manteniment dels sistemes d’amarrament.

El Consell de Govern ha donat llum verda perquè PortsIB pugui iniciar els tràmits de licitació d’aquest servei, que tindrà un pressupost màxim de 945.030 euros, IVA inclòs, dividit en dues anualitats, per a un termini d’execució de 24 mesos.

El contracte es dividirà en 5 lots, i cada un agruparà ports per zones o proximitat geogràfica. La divisió és la següent:

  • Lot 1: zona Menorca (port interior de Ciutadella, port exterior de Ciutadella i port de Fornells).
  • Lot 2: zona Eivissa (port de Sant Antoni de Portmany).
  • Lot 3: zona Mallorca Ponent (Port d’Andratx i Port de Sóller).
  • Lot 4: zona Mallorca Sud-est (Porto Cristo, Portocolom, Portopetro, Cala Figuera, Colònia de Sant Jordi i instal·lació portuària de s’Estanyol).
  • Lot 5: zona Mallorca Nord-est (Port de Pollença, instal·lació portuària des Barcarès, port de Cala Rajada i port de Cala Bona).
Entre altres actuacions, els futurs responsables d’aquest servei hauran de dur a terme tasques d’inventari de l’equipament actual i s’hauran d’encarregar de la neteja i la regularització dels fons, així com dels equips de busseig i del material necessari per a les tasques que pertoquin, com ara la instal·lació d’abalisaments; també s’hauran d’ocupar del subministrament de determinats materials per al sistema d’amarrament, com ara la cadena de fondeig.