El director general de Ports i Aeroports ha participat en el II Congrés Nàutic organitzat per l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques

03/04/2014, 12:19

Antonio Deudero destaca que de 2011 a 2013 s'han incrementat un 36% les peticions d'autoritzacions per realitzar xàrter nàutic a les Illes Balears.

El director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, es va traslladar ahir a Barcelona per assistir al II Congrés Nàutic organitzat per l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques "ANEN" , que es celebra amb el títol "Tendències i futur per a un sector en moviment".

Deudero va participar en la primera taula rodona, "Status quo reformador en la nàutica d'esbarjo a Espanya: l'impuls necessari", en la qual es van debatre qüestions com la problemàtica sobre embarcacions abandonades i la presentació del projecte de noves titulacions nàutic esportives, així com la qüestió fiscal en l'àmbit del sector nàutic.

El director va aprofitar l'ocasió per dirigir-se a les més de 200 empreses espanyoles i estrangeres acreditades al congrés i reiterar que el sector nàutic és estratègic per a Balears, sent el nostre arxipèlag líder i capdavanter en aquesta activitat. Igualment, ha reiterat que cal donar tot l'impuls possible a que l'exempció de l'impost de matriculació per a totes les eslores al xàrter nàutic sigui real i efectiva, així com el rebuig a l'increment de la taxa coneguda com "T0" .

Com a dada significativa, el director general ha assenyalat que a Balears les peticions d'autoritzacions per realitzar xàrter en aquests anys han tingut resultats molt positius. Així , al 2011 hi va haver 1.199 sol·licituds, al 2012 es van registrar 1.462 (el que va suposar un increment del 22% ) i al 2013, 1.633 peticions (un 12% d'augment) . D'aquesta manera, de 2011 a 2013 les peticions s'han incrementat un 36 %.

Les jornades continuen avui i està prevista la presència del president de Ports de l'Estat i del director general de la Marina Mercant.