Ports IB i l'Ajuntament de Ses Salines acorden reprendre el "mercat" infantil de Sa Colònia de Sant Jordii

08/08/2013, 00:00

El director gerent de Ports IB, David Gómez, va assistir a una reunió al Centre Cívic de Sa Colònia de Sant Jordi junt amb el president de la Junta de Districte de Sa Colònia, Joan Rodríguez; l'educadora social de l'Ajuntament, Maria Baró i una representació de pares dels nins que instal · laven el mercat infantil a la zona de servei del port, en la qual s'ha acordat que aquest “mercat” es pugui realitzar els dimarts, dijous i dissabtes de 19 a 21 hores sota la supervisió de l'educadora.

En el transcurs de la trobada es va decidir que, i després de constatar que amb anterioritat s'havien donat situacions en què hi havia menors que romanien moltes hores i que venien productes nous no elaborats per ells mateixos o de segona mà, es regularà aquesta activitat com un taller educatiu i de manualitats en què els nens podran vendre els productes o objectes que ells mateixos elaborin a un preu màxim i simbòlic de 0,50 euros així com productes de segona mà al mateix preu estipulat.

Aquesta decisió s'ha adoptat després que Ports de les Illes Balears acordés, a petició del propi Ajuntament de Ses Salines, qui va remetre el passat mes d'abril un escrit davant l'ens portuari en aquest sentit, evitar la celebració d'aquesta activitat.

A més, Ports de les Illes Balears organitzarà també en breu, dirigit als nins de Sa Colònia de Sant Jordi, l'activitat d'educació ambiental Coneix el teu port consistent en la visita, de la mà del personal del mateix port i una educadora ambiental, de les instal · lacions portuàries i en la qual s'ofereix també la possibilitat de poder conèixer aspectes relatius a la pesca; reciclatge, tipus d'embarcacions o la lluita contra la contaminació, entre d'altres temes.