El director general de Ports i Aeroports va inaugura el seminari final del projecte Odyssea Sudoe

30/09/2011, 12:19

El director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, va inaugurar el passat dinou de setembre en el CaixaForum el seminari final del Projecte Odyssea Sudoe, un projecte innovador, liderat per les Illes Balears, que permet als turistes nàutics conèixer tota l'oferta turística de la destinació que visiten de forma virtual a través d'una plataforma europea.

El director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, va inaugurar el passat dinou de setembre en el CaixaForum el seminari final del Projecte Odyssea Sudoe, un projecte innovador, liderat per les Illes Balears, que permet als turistes nàutics conèixer tota l'oferta turística de la destinació que visiten de forma virtual a través d'una plataforma europea.

Deudero, va estar acompanyat pel secretari general de l'Agrupació Europea Odyssea, René Gaudino; el director de l'Institut Europeu d'Itineraris Culturals, Michael Thomas-Pennette i pel consultor i expert de Odyssea, Regis López; va destacar el reconeixement nacional i internacional que al llarg d'aquests dos anys ha obtingut el projecte Odyssea Sudoe en el qual, juntament amb la comunitat balear, participen diversos municipis de França, Portugal i Andalusia.

Durant la jornada, els socis integrants del projecte, que s'ha implantat de forma experimental a Sóller i Sa Ràpita, van analitzar i van valorar els resultats obtinguts en els seus respectius municipis i van subratllat que Odyssea Sudoe permet combinar turisme nàutic, de creuers, cultural, patrimonial, gastronòmic i rural amb el reforç de les noves tecnologies amb tots els beneficis que això suposa per al turista.

El director gerent de l'Agència de Turisme de Balears (ATB), Marcial Rodríguez, va clausurar el seminari i, en la seva intervenció, va indicar que els resultats debatuts demostren que la diversificació dels productes i serveis del turisme amb nous models de valorització i dinamització turística ajuden a augmentar la competitivitat de la destinació europea, especialment si s'ofereix als turistes la possibilitat de gaudir de paratges culturals i naturals en la costa o a les zones rurals o urbanes d'interior, permetent a tots els seus actors i professionals aprofitar una font comuna de desenvolupament econòmic territorial.