Exercici de Simulació d'emergències al Port Exterior de Ciutadella

30/09/2011, 12:27

Ports IB va dur a terme el passat dimecres 28 de setembre, un exercici de simulació d'emergències en el Port Exterior de Ciutadella.

Ports IB va dur a terme el passat dimecres 28 de setembre, un exercici de simulació d'emergències en el Port Exterior de Ciutadella.

L'exercici va incloure un curs de formació per als treballadors sobre les actuacions a seguir en casos d'emergències, tal com indica el Pla d'Autoprotecció del Port, amb la finalitat d'analitzar la capacitat d'organització i accions dels components de l'estructura d'autoprotecció, segons l'evolució del succés.

El simulacre va consistir en un vessament d'hidrocarburs a terra mentre un camió cisterna carregava els tancs a un ferri atracat en el moll, el vessament arribaria al mar i hi hauria una possible víctima a la zona, també es va activar l'emergència d'incendis per al haver-hi risc d'incendi del material vessat.

En l'exercici van participar, a més dels treballadors del Port, els següents agents externs: Bombers de Menorca (Parc de Ciutadella), Capitania Marítima (Salvament Marítim), 112, i la Guàrdia Civil de Ciutadella.